Eenzaamheid overwinnen

Je eenzaam voelen.. 

Eén van de moeilijkste emoties die wij mensen hebben en ook één van de meest voorkomende.

In het dierenrijk zijn er dieren die bewust kiezen voor een leven alleen, zoals een tijger, die blijft het liefst zijn hele leven alleen.

 Tussendoor zoekt hij weleens een vrouwtje op, blijft een week bij haar om voor nageslacht te zorgen, maar verder heeft een tijger vrijwel geen contact met soortgenoten.

Wij mensen hebben veel meer moeite met alleen zijn en eenzaamheid. Hoe je dit overwint, lees je in deze blog.

 

Herken je het gevoel? Je alleen voelen? Niet alleen als je alleen bent, ook als je met anderen bent of zelfs in een relatie. 

Mijn vriend zei ooit: ‘Volgens mij maakt het niet uit wat ik doe, jij voelt je altijd alleen.’ 

En hoe hard dat ook is, dat is de waarheid. Ik voel me ook alleen, en ik heb me altijd zo gevoeld. 

 

Alleen in mijn eigen wereld, in mijn eigen gedachtengangen, die overal doorheen kruipen en soms gemene zijweggetjes nemen, gedachten die ik soms moet terugfluiten, omdat ze geen doel dienen. Geen enkel doel. 

 

Alleen in mijn gevoelens, gevoelens van onbegrip en onrecht. Bijvoorbeeld over de actuele situatie in onze wereld. Want hoe kan het toch zijn dat de wereld nu in tweeën valt. Hoe kan het toch zijn dat we elkaar niet meer zien. Dat we zo overtuigd zijn van ons eigen gelijk, dat we niet eens meer de mening van een ander willen horen, laat staan de persoon willen zien die die mening heeft. Hoe kan het toch zijn dat we meer eer zoeken in gelijk krijgen dan in respect uitdragen. 

 

Alleen in mijn onafhankelijkheid, want ik hoor voor mezelf te zorgen, dat hoort zo, want dat heb ik heel jong al geleerd. Ik hoor mijn eigen problemen op te lossen en niet om hulp te vragen. 

 

Maar ik begrijp nu waarom ik dit al vroeg heb mogen leren. Ik heb het mogen leren om nu op te staan en jou dit te vertellen. 

 

Alleen kan ook eenzaam zijn, daar weet ik alles van. Eenzaam, in gedachten, gevoelens, pijnen, patronen. Eenzaam. Eenzaam en toch niets liever willen dan samen zijn. Begrepen worden. Gezien worden. Zoals ik werkelijk ben. 

 

Er zijn mensen in mijn leven geweest die niet klaar waren om mij te zien, zoals ik werkelijk ben, maar er zijn ook mensen aan wie ik mezelf niet durfde te laten zien, wie ik werkelijk ben. Dat is nu voorbij. 

 

Door heldere inzichten over mezelf, echt de diepte ingaan over alles wat mij beweegt, wat ik voel en denk, alle oude pijnen, veronderstellingen en ervaringen. Door open naar mezelf te kijken, van veraf. 

Door mij echt te ZIEN. 

Door mij echt te BEGRIJPEN.

Door mij echt te ERKENNEN. 

Dat is het kantelpunt. Het kantelpunt waar jij mag kiezen. Leef je je leven verder zoals je deed? Of leef je vanaf nu anders, nieuw, buiten je comfortzone maar binnen jouw onbegrensde mogelijkheden? Waar de liefde onbeperkt is en het licht oogverblindend. Ik heb al gekozen. 

Wat is er voor nodig om ervoor te zorgen dat ook jij je plek hier gaat claimen? 

Dat jij opstaat en aan jezelf gaat werken? 

Dat jij gaat inzien dat er geen limiet is aan jouw potentieel? 

Vertel me, wat is er nodig, zodat jij nu, voor eens en altijd, gaat DOEN?

Eenzaamheid overwin je door KRACHTIG alleen te kunnen zijn, door de onuitputtelijke bron van alles, van liefde van hoop, van licht, van verbinding in jezelf te vinden. 

En ook, door je kwetsbaar op te durven stellen naar een ander. In al je onzekerheid, in al je gedachten, gevoelens, pijnen. 

Open stellen. Open stellen voor een ander en openstellen voor jouw uitzonderlijke zelf. 

Eenzaamheid is niet langer een woord dat mij past. Alleen is een woord dat mij kracht geeft. Samen één zijn 2 woorden die KRACHTIG maken, die een verandering maken. Wordt het niet eens tijd voor jou om één te worden met samen één? Overwin je eenzaamheid, word sterk alleen, wees krachtig, samen één.

 

Wil jij je eenzaamheid voor eens en altijd overwinnen? Ga aan de slag met de online training Zelfliefde, met als BONUS een unieke activatietool om alle liefde voor jezelf te activeren.

Hou van jezelf!

Onvoorwaardelijke zelfliefde vinden
22,-
  • Leer jezelf te accepteren zoals je bent
  • Word volledig jezelf, ook bij anderen
  • Leer jezelf écht geluk te gunnen
  • Leer te houden van je lichaam
  • Ook als je lijf niet volmaakt is
  • Leer van zelfzorg een prioriteit te maken
  • Inclusief bewustwordingsoefeningen
  • BONUS! Activatietool Zelfliefde
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.