Instagram posts
Korte tips en tricks om in je KRACHT te gaan leven
VOLG OP INSTAGRAM

KRACHT is ook om hulp durven vragen.

Soms eisen we van onszelf dat we maar door moeten blijven gaan, we moeten ons niet leren kennen, schouders eronder en door.

Ik begrijp dat dit in sommige situaties noodzakelijk is, voor een ander om er te zijn of voor jezelf om door te kunnen gaan. Als je hier echter te lang mee doorgaat, heeft het uiteindelijk schadelijke gevolgen voor je mentale en fysieke gezondheid.

KRACHT is ook durven stil te staan, te ervaren wat je voelt en dat te verwerken, hoe moeilijk dat ook soms is.

KRACHT is ook om hulp vragen, als het even niet meer gaat, als je je alleen voelt, als je het even niet meer weet.

Je kunt hulp zoeken bij je partner, een familielid of een goede vriend(in). En je kunt ook hulp vragen aan een buitenstaander, een deskundige, iemand die objectief naar je kan luisteren, zonder oordeel, die je de juiste handvatten kan geven om ermee om te gaan.

Je hoeft het niet alleen te doen. Er is altijd hulp.

Als ik tijdens mijn burn-out niet om hulp had gevraagd aan mijn therapeut, had ik niet geweest waar ik nu ben.

Er is niks mis met om hulp vragen, het is enkel een uiting van jouw wil tot groei of verandering en dat aan willen gaan, dat is KRACHT! 💟

In hoeverre laat je je leiden door goedkeuring?

Goedkeuring is een onderwerp waar niet veel bij wordt stil gestaan en toch is het een grondslag voor veel soorten gedrag.

In onze kindertijd hebben we allemaal behoeftes gehad, behoeftes zoals zorg, erkenning en waardering. Als die behoeftes met balans zijn vervuld zul je je niet genoodzaakt voelen dat in je volwassen leven steeds weer op te zoeken.

Echter als er bepaalde behoeftes niet, of gedeeltelijk niet zijn vervuld, zul je steeds dat stukje zoeken bij een ander.

Een onvervuld verlangen naar goedkeuring kan ervoor zorgen dat je een echte pleaser bent geworden. Je doet alles om de ander te behagen, zodat jouw behoefte kan worden vervuld.

Daarvoor ga je vaak over je eigen grenzen heen en meestal heb je dit niet eens door. Het verkrijgen van goedkeuring is dan een gedragspatroon geworden.

Een ander kan van jouw missende behoefte (onbedoeld) gebruik maken. Als jij niet zegt: ‘Nu is het genoeg’, kan een ander niet weten wanneer jouw grens is bereikt.

Onbewust zijn we bezig met het vervullen van een eigen behoefte door een ander, meestal door een partner, maar dat kan ook een vriend of vriendin zijn of bijvoorbeeld een werkgever.

Een ander zal nooit jouw behoefte volledig vervullen, als je daar wel van uitgaat word je afhankelijk van een ander. Je bewust worden van wat je hebt gemist vroeger als kind is daarom essentieel.

Dit inzicht zorgt ervoor dat puzzelstukjes op hun plek vallen. Het doorbreken van deze blokkade, gaat ervoor zorgen dat jij je eigen behoefte kan gaan invullen, zonder dat je daarbij een ander nodig hebt. Vanuit dit stukje zelfbegrip, ontstaat zelfacceptatie en uiteindelijk zelfliefde.

En als zelfliefde de grondslag wordt van jouw keuzes in het leven, zul je gemakkelijker dat gaan kiezen wat daadwerkelijk goed voor je is, je leert op tijd je grenzen aan te geven en je loopt jezelf niet meer voorbij.

Van wie verlang jij goedkeuring? In hoeverre laat jij je verlangen naar goedkeuring je keuzes bepalen? Sta hier eens bij stil, het zal je een hoop inzichten geven. 💟

Wat is jouw superKRACHT?

Sta eens stil bij alles wat je al bereikt hebt. Wat heb je al overwonnen? Wat is jouw superKRACHT?

Je bent niet arrogant als je vind dat je fijne eigenschappen hebt, wees er juist trots op!

Om het ijs te breken, hier een opsomming van mijn superKRACHTEN:
💟 Ik ben mezelf verloren en heb mezelf weer gevonden.
💟 Ik ben een moeder, die het heus niet altijd goed doet, maar er wel voor zorgt dat haar zoon onvoorwaardelijke liefde kent.
💟 Ik ben een vriendin om mee te lachen en om mee te huilen.
💟 Ik ben hooggevoelig.
💟 Ik heb inspiratieKRACHT.
💟 Ik heb manifestatieKRACHT.
💟 Ik ben leergierig en sta altijd open voor nieuwe dingen.
💟 Ik heb heftige momenten gekend en ik heb deze overwonnen.
💟 Ik ben vergevingsgezind.
💟 Ik heb oprechte interesse voor anderen.
💟 Ik weet wanneer het tijd is om voor mezelf te kiezen.
💟 Ik heb doorzettingsvermogen.

Genoeg over mij, laat me weten wat jouw superKRACHTEN zijn.

Wil je ze liever niet delen? Dat is helemaal oké, schrijf ze dan wel op voor jezelf en kijk er elke dag eens naar. Je mag trots zijn op wie je bent. 💟

Toelaten = loslaten.

Loslaten het woord dat je overal hoort:
‘Je moet het loslaten.’
‘Laat het los!’
‘Loslaten zal je bevrijden.’
‘Als je loslaat kom je verder.’

Ja, als je iets los laat kun je je bevrijd voelen en verder komen. Maar effectief grote emoties of pijnen loslaten is echt iets anders dan zeggen: ik laat het vanaf nu los.

Als je je emoties niet aangaat en je laat ze, volgens jou, ‘los’, zullen je emoties zich onbegrepen en ongezien voelen. Ze kruipen ongemerkt in je onderbewuste en zullen daar blijven zitten.

Af en toe komt er een trigger voorbij en wordt de verstopte emotie geraakt, je reageert op een manier die buiten jezelf is en misschien vind je je eigen reactie achteraf zelfs heftig.

Als je veel emoties op deze manier wegstopt, ze niet wil ervaren of zien, zullen ze zich ophopen in je onbewuste. Ze hopen zich op totdat je je letterlijk VOL voelt.

Je voelt je gestresst, gespannen, emotioneel, in de war en ga zo maar door. Misschien ervaar je zelfs al fysieke klachten. Dit komt door al je weggestopte emoties die je niet eerder aan bent gegaan.

Weggestopte emoties zijn daarnaast vaak verantwoordelijk voor je gedragspatronen.

Begrijp me niet verkeerd een emotie wegstoppen kan voortkomen uit een aangeleerd beschermingsmechanisme en misschien had je het vroeger nodig om zo met je emoties om te gaan of weet je niet beter omdat er bijvoorbeeld in je ouderlijk gezin nooit over emoties werd gepraat.

Echter, als je nu dermate last ervaart is het echt tijd om hier iets aan te doen, om je emoties aan te gaan.

Doe dit beslist niet zomaar alleen of met iemand die hier niet voor opgeleid is! Doe het met iemand die kennis, kunde en ervaring heeft en bovendien iemand die je vertrouwt.

In de KRACHTroutine die volgende week wordt gelanceerd zit een module over emoties erkennen, verwerken en effectief loslaten, met de juiste tools om dit proces aan te gaan.

Ik hou jullie op de hoogte. 💟

Zit de wereld wel op mij te wachten?

Ik geef je alvast het antwoord: JA!! De wereld zit heel erg op jou te wachten! Te wachten op je input, je energie, je mening, je bijdrage.

Daarom wordt je steeds uitgedaagd, je krijgt steeds lessen en totdat je een les hebt geleerd zal steeds dezelfde les terugkomen.

Mede door die lessen word jij extra waardevol voor anderen, je kan je dan immers beter in een ander verplaatsen en aanvoelen wat een ander nodig zou kunnen hebben.

Het is zo gaaf om te zien dat cliënten van mij er vaak tijdens of na het traject voor kiezen iets voor anderen te gaan betekenen. Soms zit daar nog een beperkende gedachte op, die beperkende gedachte is van hunzelf, niet van de rest van de wereld. Het is de onzekerheid of de angst om te falen.

Als we dan samen net dat laatste stukje doorbreken, dan gaan ze vol gas! En dat is het meest geweldige gevoel wat ik in mijn werk heb. Mijn cliënten zo zien groeien, boven zichzelf uit zien stijgen, vol vertrouwen in hun missie.

Daarom ben ik zo dankbaar dat ik dit werk mag doen. Had je me 5 jaar geleden verteld dat ik dit werk zou doen, had ik je absoluut niet geloofd, ik was toen ook nog vol onzekerheid en zat middenin de stukken die ik mocht gaan verwerken. Stukken waarvan ik de ervaring, in combinatie met de kennis van mijn opleidingen, mag toepassen om anderen te begeleiden naar hun potentieel.

Zit jij middenin een moeilijke situatie? Weet dan dat de verandering nabij is en je binnenkort de reden zal ervaren ervan. Want ook jij beschikt over een groots potentieel, ook jij hebt alles in je om te worden wie je wil zijn. 💟

Ik doe wat ik kan en dat is genoeg.

Perfectionisme kan een echte last zijn om te dragen. Je wil per se dat iets helemaal perfect is, anders kun je daar continue last van hebben.

Als je perfectionistisch bent kan dit je hele leven beïnvloeden. Met alles wat je doet of het nu werk is of privé, je bent constant bezig om het beter te maken. Voor wie doe je dat eigenlijk?

Ik ben holistisch therapeut en als ik een cliënt begeleid die last heeft van perfectionisme ga ik altijd samen met haar op onderzoek naar wat de oorzaak is van dat perfectionisme.

Vaak is de oorzaak onzekerheid of angst. Er is dan altijd een situatie geweest, meestal in de kindertijd, waarbij dit gevoel van onzekerheid of angst is ontstaan.

Door samen met mijn cliënt te kijken naar die specifieke situatie komt er vaak veel los. Ik vraag haar dan om haar innerlijk kind te geven wat ze toen nodig had.

Door dit regelmatig toe te passen, in combinatie met andere methodes wordt de blokkade waardoor het perfectionisme is ontstaan doorbroken. Hiermee doorbreken we niet alleen de blokkade zelf, we doorbreken ook het gedragspatroon. Zo ontstaat er meer ruimte voor zelfbegrip en acceptatie.

Heb jij last van perfectionisme? In hoeverre laat je dit je leven beïnvloeden?

Door je bewust te zijn van je perfectionisme ga je al beginnen met het doorbreken van de blokkade. Probeer zo nu en dan vanaf een helikopterview naar jezelf te kijken en vraag jezelf af waarom iets precies op die manier moet. Stel jezelf de vraag: wat gebeurt er als ik dit niet perfect doe? Door die vraag eerlijk naar jezelf toe te beantwoorden, krijg je al heel veel inzichten.

Lief mens, zeg wat vaker: ik doe wat ik kan en dat is genoeg. Wees eens wat liever voor jezelf, laat de teugels een beetje vieren en laat af en toe de chaos toe, want in de chaos zijn de mooiste onverwachtse geschenken te vinden. 💟

Set your goals.

Doelen stellen wordt vaak vergeten door de sleur van de dag, terwijl het juist zo belangrijk en versterkend kan zijn.

Er zijn grote doelen, dingen die je wil bereiken over lange termijn, maar er zijn ook kleine doelen. Dingen die je vandaag nog kan waarmaken.

Door dagelijks doelen te stellen is je drang om deze te behalen groter. Elk groot doel is op te splitsen in kleine doelen.

Als jouw grote doel bijvoorbeeld een eigen bedrijf is, kun je vandaag als doel stellen dat je de tijd neemt om dat bedrijf te visualiseren. Hier heb je maar 5 minuten voor nodig en het heeft enorm veel impact!

Door je grote doel op te splitsen in kleine doelen, ben je dagelijks met je grote doel bezig. Je geeft het elke dag energie en alles wat energie krijgt groeit.

Groot pluspunt van kleine doelen is dat je ze makkelijk behaalt en door doelen te behalen wordt je zelfvertrouwen vergroot, waardoor je het volgende doel weer beter aankan. Win-win dus!

Om wat overzicht voor jezelf te behouden is het handig om het grote doel op te schrijven en alle kleine doelen die ervoor nodig zijn ook. Dan kun je afstrepen als je een doel hebt behaald en dat voelt goed!

Wat is jouw grote doel? En hoe splits je die voor jezelf op in kleine doelen? Welk klein doel ga jij vandaag behalen? Laat het me weten in de comments of in een DM. 💟

Ik geloof in de KRACHT van mijzelf.

Iedereen heeft kracht in zich. Kracht om je ergens door heen te slaan, kracht om voor jezelf op te komen, kracht om je doelen te bereiken, kracht om te creëren, kracht om te gaan staan voor je mening en nog veel meer.

Soms voel je je niet zo krachtig. Omdat je bijvoorbeeld in een situatie ziet waar je niet direct een uitweg in kunt vinden of omdat je gewoon niet lekker in je vel zit.

Dan hoef je niet de hele dag te gaan roepen: ik ben krachtig! ik ben krachtig! Dat heeft helaas weinig zin.

Wat wel helpt is tegen jezelf zeggen: ik geloof in de KRACHT van mijzelf, waarmee ik in deze situatie een uitweg zal vinden. En deze zin mag je vaak herhalen.

Een situatie waar je niet blij mee bent is een situatie waarvan je iets kunt leren. Onderzoek de situatie, stel jezelf vragen als:
Hoe is deze situatie ontstaan?
Wat is de reden dat ik in deze situatie zit?
Hoe kan ik de volgende keer voorkomen dat ik in een soortgelijke situatie terechtkom?
Wat kan ik van deze situatie leren?

De antwoorden op deze vragen hoef je niet direct te weten. Schrijf de vragen op en noteer af en toe een aantekening of woord dat bij je opkomt als je aan de vraag denkt. Kijk zo nu en dan eens naar je opgeschreven woorden, zo zal er steeds meer bewustwording plaatsvinden en ga je steeds beter begrijpen en accepteren.

Als je dit helder voor ogen hebt, dan is het moment om wel te roepen: Ik ben KRACHTIG! Ik ben KRACHTIG!

Dan heb je namelijk de situatie en het gevoel niet weggestopt, je hebt jezelf en je lessen serieus genomen en je bent zo KRACHTIG geweest om het aan te gaan.

Tot die tijd mag je echt geloven in de KRACHT die in je zit, want geloof me, ook jij bezit over enorme KRACHT. 💟

Hoe is jouw realiteit?

Als we allemaal naar hetzelfde landschap kijken, is de kans heel klein dat een ander het landschap precies ziet zoals jij. De één valt andere dingen op dan de ander.

Als je vervolgens samen een landschapsfoto bekijkt en je wijst elkaar aan wat jij ziet, dan kun je ervaren wat de ander ervaart.

Dit principe geldt voor alles in ons leven. We kijken en ervaren ons leven allemaal via onze eigen bril en referentiekader. Soms gaan we ervanuit dat de ander precies zo denkt als zijzelf, maar dat is onmogelijk.

Net zoals als ik de berichten schrijf voor de posts, dan hoor ik in mijn hoofd hoe ik het zeg, jij leest de tekst en hoort het in jouw hoofd hoe je denkt dat ik het zou zeggen. Daarin kan dus al een behoorlijk verschil zitten.

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen ervaringen opgebouwd en kijkt met die ervaringen de wereld in. Communicatie is daarom key in al je relaties.

Je mag simpelweg niet voor de ander denken, jij bent niet de ander, jij bent jij.

Als je hooggevoelig bent heb je vaak nogal de neiging om heel veel te denken, denken wat er zou gebeuren als dit of dat of denken aan wat de ander voelt of bedoelt.

Uit angst voor confrontatie vragen we niet altijd wat een ander denkt of voelt, terwijl het aan de ander vragen je zoveel inzichten kan geven.

Als je vraagt wat een ander voelt of bedoelt en daarbij uitlegt wat jouw standpunt is, dan kun je elkaar veel beter begrijpen en jullie verbinding versterken. Of dat nou met een partner, een vriend(in) of familielid is.

Onthoud altijd dat wat jij voelt en denkt nooit exact kan zijn wat de ander voelt of denkt. Je mag daarom het gesprek aangaan. Praat met elkaar, dan zul je zien dat de ander het vaak niet zo bedoeld als jij denkt. 💟

Jouw hooggevoeligheid is een gave

Veel mensen hebben er last van en anderen beseffen zich helemaal niet dat ze hooggevoelig zijn.

Ik merk het vaak bij mij in de praktijk, mijn cliënten zijn in het begin letterlijk overspoeld, bijvoorbeeld met gedachten, gevoelens, energieën.

Vaak leg ik dan uit wat hooggevoeligheid is, waar ze aan kunnen merken dat ze hooggevoelig zijn en wat ze kunnen doen om zichzelf te helpen. Er is dan eigenlijk altijd direct herkenning.

Niet alles wat je voelt of wat je denkt is van jou. Naast dat je energieën, gedachten, stemmingen en gevoelens kunt overnemen van je omgeving, bestaat er ook nog zoiets als het collectief. De energie van de maatschappij en soms zelfs van de wereld.

In deze tijd is de collectieve energie intens, er hangt angst, woede, verdriet en nog veel meer. Als je zeer hooggevoelig bent pak je al deze dingen op.

Je beseffen dat je hooggevoelig bent en afvoeren van alles wat niet van jou is zijn de dingen die je nodig hebt om weer dichtbij jezelf te komen.

Er bestaan meerdere manieren om af te voeren, zie een eerdere post van mij. Wat ik vaak in mijn praktijk doe is energetisch reinigen, ik voer dan alles wat niet van jou is af, de grond in. En dat is geestverruimend, rustgevend en verhelderend. Een cliënt van mij zei zelfs na de reiniging: jeetje dit voelt nog beter dan een dag sauna.

Als je leert omgaan met je hooggevoeligheid ga je herkennen wanneer wat je voelt niet van jou is, je weet dan wanneer je mag gaan afvoeren.

Het allermooiste aan hooggevoeligheid is dat jij het kunt inzetten als KRACHT! Door op je intuïtie en je hooggevoeligheid te vertrouwen weet jij exact wie goede bedoelingen heeft en wie niet, waarvan je iets kunt leren en waarvan niet, welke keuze het beste voor je is en welk pad je het beste kan bewandelen.

Als jij leert omgaan met je hooggevoeligheid en je bent in touch met je intuïtie, is jouw hooggevoeligheid niet langer een last, het wordt een gave! Een onderdeel van jou waar je steeds meer op durft te vertrouwen, waardoor jij steeds meer in je KRACHT komt. 💟

Lose your mind, find your soul

In het Engels vandaag, want in het Nederlands klinkt het minder leuk 😉

Soms is het nodig om jezelf compleet kwijt te raken, je rationeel denken volledig in de war.

Ik heb dit ervaren tijdens mijn burn-out. Een boodschapje halen was iets waar ik de hele dag tegenop zag en ik gerust een paar dagen uitstelde, terwijl ik elke dag klaar zat om te gaan met mijn jas aan op de bank.

Ik was volledig de weg kwijt. Ik begreep niet waarom ik me voelde zoals ik me voelde, ik begreep niet waarom ik deed wat ik deed of waarom ik dacht wat ik dacht, ik snapte niet waarom ik de dingen had meegemaakt die ik had meegemaakt en voelde me een slachtoffer van mijn eigen realiteit.

Ik was letterlijk mijn verstand verloren.

Vanaf dat punt, dat punt van zelfonbegrip, niet weten hoe ik verder moest of hoe ik er ooit weer uit kwam, juist vanaf dat punt kon ik verder kijken. Ik kon zien dat dat wat ik altijd deed niet meer bij me paste, dat dat de reden was waarom ik nu zo radeloos was.

Ik weet het nog goed, ik had maandenlang slapeloze nachten en als magie stond ineens in Google de website voor de opleiding tot holistisch therapeut. Ik ben van jongs af aan spiritueel opgevoed, maar ik had werkelijk geen benul wat holistisch betekende en toch moest ik op die link klikken.

Achteraf is dat één van de beste beslissingen geweest die ik heb gemaakt, door die opleiding vielen alle puzzelstukjes op z’n plek, ik kreeg een nieuw doel en steeds meer een visie voor mijn missie.

Wat ik probeer te zeggen: niet voor niets maak jij de dingen mee die je meemaakt, hoe rot dat misschien ook klinkt. In alles wat je meemaakt zit een les of een nieuw begin, een aanwijzing naar jouw missie.

Bedenk je eens: ‘Als ik deze situatie overwin, dan weet ik dat ik elke situatie aankan.’ Liever nog, maak er een affirmatie van: ‘Ik heb deze pijn / dit verdriet overwonnen en daardoor kan ik elke situatie aan.’

Lief mens, jij bent vele malen KRACHTIGER dan je denkt. Jij kan werkelijk alles aan wat je meemaakt, jij bent zo sterk, in jou zit een overwinnaar. Ik denk aan jou, jij komt hier doorheen, voor een groter doel. 💟

KRACHTzinnen

Voor wat extra KRACHT vandaag deze mooie zinnen 🤩

 

Kies er 1 waar je aandacht naartoe gaat of doe ze allemaal, als jij daar behoefte aan hebt. Alles is goed.

Deze 10 zijn erop gericht jezelf volledig te accepteren zoals je bent.

Begrens jezelf niet langer, jij bent jij, jij bent niet een ander, jij bent wie jij bent en JIJ mag er zijn, gewoon zoals je bent.

Voor nog meer overtuiging, luister even minimaal 3 x Tabitha met Ik hou van mij. Ik heb er laatst zowat een hele avond om moeten huilen en jeetje wat was dit weer een bevrijding 😍💟

Bekijk de overige 9 KRACHTzinnen hier.

Wat is de invloed van anderen op jouw leven?

Iedereen heeft een mening en vaak ook een oordeel.

Soms deel je je gevoelens, gebeurtenissen of gedachten met een ander, je raakt dan in gesprek en luistert graag naar de mening van de ander. Hier ontstaan vaak mooie inzichten.

Er is één ding om tijdens deze gesprekken niet te vergeten. Jij bent niet de ander, jij hebt niet dezelfde gevoelens of het referentiekader als de ander. Vaak is het verhaal dat je vertelt aan de ander eenzijdig en vanuit jouw beleving. Als je adviezen ontvangt, met alle goede bedoelingen, neem die dan niet direct voor lief aan.

Kijk eerst naar binnen, in jezelf, en ga voelen wat jij echt vindt van het advies, ga op zoek naar jouw eigen waarheid, wat voor jou op dit moment goed voelt.

Jij hoeft niet de beslissingen te maken die een ander zou maken in jouw schoenen. Jouw doel is jouw leven te leven en jouw lessen te leren.

Nogmaals adviezen van dierbaren zijn goed bedoelt, verrijkend en met liefde voor jou, je mag er zeker wat mee doen, maar neem ze niet voor lief aan, ga op zoek naar het advies dat je jezelf zou geven, ga uit van je intuïtie.

Als HSP-er ben je vaak extra gevoelig voor de mening van anderen en raak je eerder buiten jezelf, je kan je eigen waarheid hierin verliezen. Je raakt dan van jouw pad af.

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar als HSP-er moet je afvoeren echt toevoegen aan je lifestyle. Door af te voeren raak je gevoelens, energieën en gedachten die niet van jou zijn kwijt en kom je dichterbij jezelf.

In de KRACHTroutine (van onzeker naar vol vertrouwen leven in 10 weken) wordt uitgebreid stilgestaan bij het integreren van afvoeren in je lifestyle, het wordt een gewoonte. Daarnaast krijg je als 1 van de 3 bonussen een activatie voor het reconnecten van je intuïtie en je verstand 💟

Jij bent jouw liefde waard

Wanneer heb je voor het laatst iets voor JOU gedaan?

Ben je zo’n verzorgend empathisch type die voor iedereen het beste wil? Prachtig! Maar wil je ook het beste voor jezelf?

Wat nu als je voor jezelf net zo goed zou zorgen als je doet voor een ander? Hoe zou jij jezelf dan kunnen laten voelen? Misschien geliefd, gewaardeerd en begrepen?

Heb je er wel eens stil gestaan bij alles wat je voor anderen doet? En het vergeleken met wat je voor jezelf doet?

Wacht niet tot een ander je geeft wat jij geeft aan de ander, geef het aan jezelf!

Neem vanavond tijd voor jou, ook al is het maar een kwartiertje. Doe moeite voor jezelf, ga lekker lang douchen of in bad, neem een fijn masker of lees een positief boek. Doe iets voor jezelf waar jij blij van wordt.

Jij bent jouw liefde waard en jouw liefde is alomvattend. 💟

Jij bent genoeg

Jij bent helemaal genoeg, jij hebt alles in jezelf wat je nodig hebt, ook al zie je die stukken op het moment niet, alles zit in jou.

Zelfs alles wat je bij een ander bewondert of alles waaraan je je ergert bij een ander, die stukken zitten ook in jou, daarom doet dat gedrag iets met je, je word getriggerd.

Wanneer je bewust met je eigen groei bezig bent, zul je steeds meer over jezelf te weten komen, je ontdekt je zwaktes en je krachten. En pas door je zwaktes onder ogen te zien zullen je KRACHTEN zich versterken.

Je hoeft je niet beter voor te doen dan wie je bent, je mag gewoon zijn zoals je bent. Ook al heb je een rotdag, ben je verdrietig, heb je nergens zin in of heb je juist een heerlijke dag waarin je je vrij voelt of vol focus.
Weet dat er elke dag groei is in jou.

Als je voelt dat je niet genoeg bent voor een ander, zoals ik zelf jarenlang heb gevoeld, is het nodig om je eigenliefde en eigenwaarde te gaan versterken. Zonder woorden kun je dat al doen door je hart in gedachten te vergroten, visualiseer je hart in witte energie, maak je hart nog groter dan jij bent en plaats jezelf vervolgens in jouw hart. Sta hierbij stil en zie hoe je omringd wordt door liefde. Doe dit minimaal elke dag en het liefst vaker.

Met liefde al je eigenschappen accepteren is een proces, dat is niet in 1 dag klaar. Je kunt er wel elke dag even bij stilstaan zodat het uiteindelijk gaat lukken.

Ik merk dat de kaart van gisteren veel heeft gedaan, ik kreeg behoorlijk wat berichtjes. Ergens is dat mooi, want verdriet is ook onderdeel van heling en het kan ook pijnlijk zijn.

De kaart heeft vooral de boodschap van zelfliefde. Je hart proberen te helen en weer liefde te geven en te ontvangen na een pijnlijke relatie. Je hart helen kan jij ook zelf, vanuit liefde voor jezelf, ook al voel je dit nu niet, jij hebt alles in je, jij bent genoeg om je hart te helen en het is oké om hier begeleiding bij te vragen, om je zelfliefde weer te voelen en te vergroten.

Wees lief voor jezelf en besef je dat alle dingen die jou tegenstaan je iets bij proberen te brengen. Als je het vandaag moeilijk hebt, ben ik in gedachten bij jou en met mij vele anderen. 💟

Tijd om me even opnieuw voor te stellen

Zoveel nieuwe volgers 🙏 Tijd om me weer even voor te stellen!

Ik ben Laura Frauenfelder, moeder, vriendin, holistisch therapeut en KRACHTversterker.

Net zoals jij heb ik veel meegemaakt, ik heb dalen overwonnen en bergen beklommen. Ik ben anders naar het leven gaan kijken en heb de nodige opleidingen gevolgd.

Ik ben in 2019 gestart als holistisch gezinstherapeut, naast de gezinnen die ik heb begeleid, kwamen er steeds meer vrouwen die extra ondersteuning zochten en de methodieken die ik inzet werkten als een schot in de roos!

Mijn cliënten kregen zoveel inzichten over zichzelf, leerden hoe ze hun eigen patronen moesten doorbreken, hoe ze hun innerlijk kind konden helen, hoe ze weer oprecht van zichzelf konden gaan houden, met uiteindelijk als resultaat dat ze ruimte in zichzelf kregen, ze ontvingen inspiratie en aanwijzingen tot hun missie hier en hadden het vertrouwen om die missie waar te maken!

Dit heeft mijn missie weer gevoed, ik wil meer vrouwen versterken, zodat zij meer zelfvertrouwen krijgen, assertiever worden en het lef krijgen hun dromen achterna te gaan, met als uiteindelijk doel dat zij ook weer anderen gaan inspireren.

Dit doel heeft me doen besluiten om een online platform te bouwen met online trainingen. Dit zullen losse trainingen worden en trajecten. Het volgende online traject dat ik lanceer heet de KRACHTroutine; binnen 10 weken van onzeker naar vol vertrouwen leven.

Je kunt de KRACHTroutine zien als een basisprogramma om jouw mindset te shiften. Elke week gaat het om een ander thema wat van belang is om in je KRACHT te leven.

De methodieken die ik inzet zijn bewezen effectief en ook goed in te zetten na de trainingen.

Momenteel ben ik bezig met het optimaliseren van de website en alles wat eromheen hangt.

Wil je op de hoogte worden gehouden over de lancering van de website of de KRACHTroutine, stuur me een DM, dan zet ik je erbij op de lijst.

Ik wens je een hele mooie dag!
Veel liefs, Laura

De cirkel doorbreken

Wist je dat veel van je patronen generatie na generatie zijn overgedragen. Soms zijn de lessen die we mogen leren lessen die al 7 generaties lang spelen.

Je ziet vaak dat bepaalde situaties zich herhalen, elke keer weer.

Onze kinderen zijn weer degene die onze niet geleerde lessen gaan herhalen en daarom spiegelen je kinderen je. Kinderen kunnen exact hetzelfde gedrag als jij vertonen of juist totaal het tegenovergestelde. Bijvoorbeeld als jij alles opkropt of je niet durft uit te spreken, kan jouw kind veel driftbuien hebben of steeds over jouw grenzen heen gaan. Ze spiegelen zodat jij aanwijzingen krijgt waar je aan mag gaan werken in jezelf.

Het onderzoeken van deze patronen is dan ook heel waardevol. Als je de blokkades hebt gevonden, zijn er goede methodes om deze te doorbreken, bijvoorbeeld middels EFT (emotional freedom techniques, tappen)

Als je eenmaal een patroon doorbreekt en de les hebt geleerd, je bewust bent geworden en ander gedrag eigen hebt gemaakt, heb jij de cirkel doorbroken en hoeven jouw kinderen dat niet meer te doen.

Ik ben holistisch therapeut voor volwassenen en voor gezinnen. In trajecten werk ik het meeste met de ouders. Zodra de ouders aan de slag gaan met zichzelf, zie je als vanzelf de rust bij het kind en dus ook het gezin terugkomen. Ik vind het elke keer zo bijzonder om te zien.

Herken jij patronen of situaties van jezelf die ook bij generaties voor jou zijn voorgekomen? Onderzoek ze eens. Wie weet durf jij de cirkel wel te doorbreken. 💟

Hoe hoog leg jij jouw lat?

Hoe hoog zijn jouw verwachtingen van jezelf? Wat moet je allemaal doen van jezelf? Hoe vind je dat je jezelf naar de buitenwereld moet presenteren? Wat wil je dat een ander van je denkt?

Deze vragen stel ik je niet echt, deze vragen stel ik je omdat ik je wil laten nadenken over de antwoorden, want hoe hoog leg jij je eigen verwachtingen van jezelf?

Zijn die reëel? Als je objectief ernaar probeert te kijken, zijn jouw verwachtingen van jezelf dan even groot als de verwachtingen die een ander van je heeft?

Mijn prestatiedrang en onzekerheid hebben er tientallen jaren lang voor gezorgd dat ik steeds maar door bleef gaan, steeds verder en steeds meer, want hé dat werd van mij verwacht!

Er kwam een moment dat ik letterlijk brak, alles in mij viel uiteen, burn-out. In mijn herstelperiode begon ik te beseffen dat de verwachtingen die ik van mezelf had helemaal niet gelijk waren aan de verwachtingen die anderen van me hadden.

Op zakelijk gebied waren ze gewoon tevreden over mijn inbreng en vonden ze dat ik wel heel veel deed. Op privégebied hoorde ik tijdens mijn burn-out: ja jeetje logisch dat jij dit hebt, je gaat altijd maar door en vraagt nooit om hulp, dit was wel te verwachten.

Dit inzicht, dat mijn verwachtingen van mezelf helemaal niet reëel zijn, heeft mijn mindset echt veranderd. Ik moet helemaal niet meer zoveel, ik kan de boel vaak genoeg gewoon de boel laten, ik vraag sneller om hulp en ik weet heel goed wanneer ik wat extra tijd voor mezelf nodig heb en geef hier ook aan toe en dat voelt zo fijn!!

Dus lief mens, hoe hoog leg jij de lat voor jezelf? Schrijf het eens op en kijk er over een week naar, vind je het dan nog steeds terechte verwachtingen? 💟

Voor jou op een donkere dag

Sommige dagen zijn donker, het kan uitzichtloos voelen, deprimerend, machteloos. Het is dan moeilijk om verder te kijken, anders te denken. Dan kun je nog zoveel positiviteit proberen te zoeken, het is vaak niet genoeg of het komt niet binnen.

Als jij een donkere dag hebt vandaag, hoop ik dat je het volgende minimaal 3 keer wil lezen:

Het licht bestaat niet zonder het donker. Vrolijkheid bestaat niet zonder verdriet. Vertrouwen bestaat niet zonder angst. Liefde bestaat niet zonder teleurstelling. Het is nodig om beide kanten in jou te ervaren, te erkennen, te begrijpen en te accepteren.

Want hoe kun jij je licht verspreiden als je het donker niet kent?

Heb jij een donkere dag? Laat het zijn, kies voor jezelf, huil, treur, lig, slaap, doe wat jij nodig hebt en hou altijd in gedachten dat ook dit gevoel een doel heeft, een reden om jou verder te brengen.

Want hé je bent hier! Je leeft! Je ervaart! Je groeit! Je BENT! En jij bent het waard om hier te zijn, jij bent waardevol en hebt grote waarde in jou, ga maar eens op ontdekkingstocht in jezelf en verbaas je over je eigen KRACHTEN; dat wat ervoor zorgt dat jij nog steeds BENT ❤

Het wegstoppen van je gevoelens en net doen of alles oké is, is juist niet oké! Weet dat om hulp vragen geen zwakte is, het is een teken van KRACHT. Neem iemand in vertrouwen of, vaak beter, zoek professionele hulp, zet de 1e stap vandaag.

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik stuur je nu mijn licht, zodat jij het licht in jezelf kunt (terug)vinden. Ik geloof in jou, en met mij vele anderen. Jij kan alles aan, je bent een overwinnaar. 💟

Pleasen als KRACHT?!

Wat nou als pleasen een kracht kan zijn.. De eerste keer dat ik dit hoorde zei alles in mij NEE!! Zoveel weerstand! Dat komt door mijn buitensporige pleasegedrag wat ik jarenlang heb vertoond, o.a. door verlatingsangst en door angst voor conflicten. Nu kijk ik hier heel anders naar en daarom wil ik dit inzicht ook met jou delen.

Pleasgedrag is één van de patronen die velen zich eigen hebben gemaakt. Het patroon is vaak ontstaan door een situatie uit de kindertijd en is een beschermingsmechanisme geworden voor bijvoorbeeld verlatingsangst, angst voor conflicten of het gebrek aan erkenning of waardering.

Pleasegedrag kan negatief zijn, je gaat vrijwel altijd over je eigen grenzen heen, je ziet niet in wat je zelf nodig hebt en durft hier ook eigenlijk niet om te vragen, herkenbaar?

Pleasegedrag hebben terwijl je niet je eigen grenzen kent en weet te bewaken is echt een no-go. Dan verlies je jezelf en je eigen behoeftes uit het oog en dat is nooit de bedoeling.

Maar wat nou als jij je pleasegedrag kan omzetten naar KRACHT? Als je pleasegedrag hebt, vindt je het belangrijk hoe het met de ander gaat, je bent zorgzaam, behulpzaam en meelevend. En zijn dat nou juist geen kwaliteiten?

Als je in je KRACHT leeft, weet je waar je eigen grenzen liggen, hoe je ze kunt aangeven en bewaken. Op het moment dat jij ervaart wat voor jou genoeg is, kun je je pleasegedrag omzetten naar KRACHT. Je kunt dan liefdevol voor een ander zorgen en voor jezelf kiezen als het je teveel wordt en je aan jezelf voorbij loopt.

Onderzoek regelmatig de balans. Geef je teveel? Ontvang je te weinig? Als dit zo is, geef het aan, vertel wat je voelt! Essentieel voor jezelf, voor de ander en voor jullie verbinding.

Want weet je, soms voelt iets voor een ander doen, gewoon hartstikke goed! ❤

Ik heb de wereld iets  te bieden

In de binnenkant van één van mijn keukenkastjes hangt een lijstje met affirmaties, elke keer als het kastje opengaat valt mijn oog op een passende. Zoals die ik net zag:

‘Ik heb de wereld iets te bieden.’ En dat heb ik. Ik geloof dat ik met mijn ervaring, kennis, kunde, empathie en talent voor enthousiasmeren anderen kan laten inzien dat zij ook de wereld iets te bieden hebben.

En dat blijkt!! Veel cliënten die al enige tijd bij mij komen en echt aan zichzelf hebben gewerkt, vertellen me dat ze een opleiding hebben gevonden, een inzicht hebben gekregen over hun missie en daarmee aan de slag gaan.

Nou ik kan je vertellen er is geen geweldiger gevoel dan dit!!
Dat zij zoveel hebben overwonnen, dat zij klaar zijn om de wereld iets te bieden.

Dat is eigenlijk exact mijn missie, anderen inzichten laten verkrijgen in alle potentie die zij in zich hebben, zodat zij hun missie vinden en op hun beurt weer anderen inspireren.

Zo ontstaat er een olievlek aan lichtbrengers, powerpeople, die hun liefde in de wereld zetten.

En liefde is exact wat de wereld nodig heeft ❤🌍

Iedereen hier heeft de wereld iets te bieden, niet voor niets ben jij hier en heb jij meegemaakt wat jij hebt meegemaakt. Zeg vanaf nu ook maar extra vaak tegen jezelf: ‘Ik heb de wereld iets te bieden’, ik geloof je meteen, nu jij nog! 💟

Vatbaar voor prikkels?

Bij het woord overprikkeling denken veel mensen aan kinderen, maar wist je dat je als volwassene ook overprikkeld kan zijn?

Zeker als HSP-er kan je hier zeer vatbaar voor zijn. Bijvoorbeeld als je teveel geluiden hoort, teveel beelden ziet, als je op een plek bent met teveel mensen, teveel energieën, etc.

Door overprikkeling kun je snel geïrriteerd, gespannen of gestresst zijn. Wat ook vaak een resultaat is van overprikkeling zijn al die gedachten die steeds maar in je hoofd zitten, gedachte na gedachte na gedachte en dan nog de gedachten over je gedachten. Joe! 🤯 Knetter kan je ervan worden!

Bij overprikkeling is het goed om even in stilte te zijn. Mediteren is natuurlijk een heel goed middel, maar ik weet als geen ander dat als die overprikkeling er eenmaal is, het heel lastig en frustrerend kan zijn als je dan probeert te mediteren.

Wat mij dan helpt is gewoon even een wandeling met de hond, het liefst in een bos of op het strand, gewoon even de natuur zien en voelen, m’n voeten in de aarde plaatsen en ervaren hoe al die prikkels langs mijn lijf de grond in gaan.

Daarna voel ik me weer helder en kalm en is het voor mij makkelijker om weer te focussen en ervaar ik ruimte voor nieuwe inspiratie.

Het herkennen van overprikkeling bij jezelf is heel waardevol, op het moment dat je je bewust wordt dat je gedrag een gevolg is van overprikkeling weet je ook wat je kan ondernemen om weer bij jezelf te komen.

Dus.. lief mens, voel je je overprikkeld? Neem gewoon even wat tijd voor jezelf, dat is helemaal oké en bovendien goed voor je!

Wat doe jij om tot rust te komen als je je zo voelt? 💟

Ruimte om te groeien

Het is prachtig om aan jezelf te werken, inzichten te krijgen, je beschadigde delen helen en je weggestopte emoties vrij spel te geven.

Je gaat voelen, ervaren, inzien en verwerken. Je gaat groeien, puzzelstukjes vallen op z’n plek, je word bewuster van jezelf, van wie je bent en van wat je nodig hebt.

Geweldig als je zo met jezelf bezig bent!

Ik merk helaas dat één ding in dit proces vaak wordt vergeten en dat is afvoeren. Afvoeren is zo belangrijk in je proces, want dat is in feite echt los laten. Echt vrij komen van alles wat je tegenhoudt.

Net zoals de zee die met elke golf een stukje op het zand achterlaat..

Afvoeren is anders dan zeggen: ik laat het los. Afvoeren is je echt bewust zijn dat bepaalde emoties en gebeurtenissen zijn verwerkt, gezien, gevoeld, begrepen en je beseffen dat die delen niet langer voor jou noodzakelijk zijn. Je mag er afscheid van nemen.

Afvoeren doe je bijvoorbeeld door met je voeten in de aarde of zand te gaan staan, je te vullen met wit licht en alle donkere delen je lichaam via de grond voelen verlaten. Een voetenbad helpt ook ontzettend goed, zeker met de juiste etherische olie (DM me voor informatie), of laat je door een kundige therapeut energetisch reinigen. Wat ook kan helpen is schrijven en vervolgens wat je hebt geschreven verbranden. Het is maar net wat je past.

Maar vergeet het niet, afvoeren is een belangrijk onderdeel van verwerken en groeien. Door op de juiste manier af te voeren komt er echt ruimte in jou, ruimte voor nieuwe inspiratie, nieuwe kennis, nieuwe lessen, vrijheid.

Daarbij komt ook de trots die je mag voelen als je wat afvoert, je bent dan die dingen aan het overwinnen die je tegenhouden, zodat jij echt boven jezelf mag gaan uitstijgen 💟

Negativiteit is ook een deel van het leven

Negativiteit in jou ontkennen heeft geen zin. Er niet naar kijken en er geen aandacht aan besteden is als het ware het ontkennen van jezelf, van wie jij bent. Met vaak als gevolg blokkades in je energiesysteem.

Het is hetzelfde als het wegstoppen van je emoties. Terwijl je emoties en je negativiteit alleen maar gezien, gehoord en geaccepteerd willen worden dat ze er zijn.

Je hoeft je echt niet altijd sterk voor te doen, als de persoon die een geweldig leven heeft en zich nooit eens rot voelt. Jij bent mens, en elk mensenleven heeft hoogte- en dieptepunten. Hoe je ermee omgaat, daar draait het om.

Let wel: als je negativiteit de overhand neemt is het tijd om om hulp te vragen en je te laten begeleiden, zodat je weer in balans komt.

Het positieve kan niet zonder het negatieve bestaan en beiden zitten in jou.

Je mag je echt weleens rot voelen, teleurgesteld, verdrietig of boos, zie het als signalen waar iets mee gedaan mag worden en onderzoek ze, kijk ze aan en kom erachter wat ze je willen vertellen.

Dan ga je blokkades doorbreken, jezelf volledig accepteren met al je plus- en minpunten. Ontkennen en er niet naar kijken creëert beperking.

Het is een acceptatieproces van wie jij als geheel bent, een prachtig mens met alles in zich.

Het draait om de balans 💟

Stilstaan of vooruitgaan?

 

Voel je je veilig in de stagnatie of verlang je naar vooruitgang?

Het kan zijn dat je in een bepaalde situatie blijft hangen en geen stappen onderneemt omdat het veilig voelt. Het is bekend, je weet wat je kan verwachten, geen verrassingen.

Toch zit er ergens vast ook in jou een verlangen naar vooruitgang. Of dat nu is in je liefdesleven, je werk, jezelf, zeg jij maar wat het eerste nu in je opkomt.

Een stap zetten op een andere weg kan spannend voelen, je weet immers niet wat je kan verwachten, wat er komt, wat de gevolgen zijn. Dit is vaak ook de reden om maar te blijven staan waar we staan, ons leven te laten leven.

Als je kiest voor vooruitgang, vanuit je hart en je intuïtie, mag je weten dat alles op zijn plek zal vallen. Ja, er zullen tegenvallers bijzitten, dat zijn je waardevolle lessen, maar als jij kiest voor vooruitgang volledig vanuit jezelf, zonder beperkende gedachten, dan zul je merken dat je wordt geholpen vanuit alle kanten.

Durf je het aan? Ben je bereid te groeien? Ben je klaar om JOUW leven te leven?

Als je dit nog niet volop kan zeggen, wat houdt jou dan nog tegen? Want ook voor jou zijn er onbegrensde mogelijkheden. Ook jij hebt een enorm potentieel en je bent hier in dit leven om te leren wie je bent en te groeien of liever gezegd: boven jezelf uit te stijgen!

De keuze is aan jou 🤩

Ik ben KRACHTIG

Onthoud deze zin, schrijf het op en leg het bij je waterkoker of koffiezetapparaat, of maak er je screensaver van, als je deze zin maar vaak genoeg laat doordringen in je.

Want al geloof je het op dit moment nog niet.. De tijd is nu gekomen om je te beseffen dat jij alles kan overwinnen, je hebt de KRACHT allang in je.

Misschien zit het nog ergens verborgen, onder al die laagjes van onzekerheid of patronen of beschadigde stukken en heb je wat begeleiding nodig om te helen, te transformeren of meer zelfvertrouwen te krijgen en dat is helemaal oké!

Maar vergeet nooit dat onder die stukken jouw KRACHT ligt verborgen. Het zit in jou!

Kijk eens naar wat je tot nu toe al hebt overwonnen, word je hier bewust van en weet dat jouw KRACHT altijd in jou aanwezig is, ook al denk je soms van niet, geloof mij, ook jij hebt KRACHT!

Jij, mooi mens, JIJ kunt alles aan 💟

Jouw leven, jouw pad

Soms zijn we zo bezig met wat anderen van ons vinden, dat wat we zelf vinden of willen zoek raakt.

We luisteren naar hun meningen en soms zijn het juist die meningen die je kleinhouden of je weghouden van je dromen.

Ik voelde altijd al dat ik anderen wilde begeleiden, toch kwam ik terecht in t commercieel vastgoed. Een geweldige tijd, maar geen voldoening. Ik belandde door mijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel, prestatiedrang, pleasegedrag i.c.m. het alleenstaande moederschap in een burn-out.

Pas toen ging ik bedenken wat ik ZELF wilde, wat mijn werkelijke dromen zijn, waar ik voldoening van krijg. En nu sta ik hier, een eigen praktijk voor holistische therapie en coaching. Ik begeleid gezinnen en vrouwen en niet eerder heb ik zoveel voldoening gekregen uit mijn werk.

Dus lief mens, hoe lang laat je een ander nog jouw dromen bepalen? Wanneer is de tijd voor jou gekomen om voor jezelf te kiezen? Wat moet er gebeuren voor jou om je dromen achterna te gaan? De tijd is nu! Spread your love ❤

Het is jouw pad, laat een ander je er niet van af brengen 💟

Wat levert jouw angst je op?

Een confronterende vraag, waarbij ik een hoop weerstand verwacht en toch wil ik dit benoemen.

Ik zie en voel mensen om me heen die in angst leven, angst voor wat er was, angst voor wat er is en angst voor wat nog komt.

Angst is een slechte raadgever, zo luidt het oude gezegde en geloof me het is waar!

Alle keuzes die jij uit angst maakt, brengen jou niet op het pad naar jouw doelen. Je kunt angst zien als een afwijzing voor je dromen, je doelen, je manifestatiekracht, jezelf.

Ik ken angst, ik weet hoe het voelt, ik weet wat het met je doet en ik weet hoe je je angsten kunt omzetten naar KRACHT. Dit was een lang en heftig proces bij mij.

Nu zet ik methodieken in bij mijn cliënten die werken, ze komen uit hun angst, ze laten zich niet langer door angst leiden en ze ervaren vrij zijn. Vrij van de eigen beperkende gedachten, want dat is in feite wat angst is; beperkend.

Één van de eerste vragen die ik aan mijn cliënten stel als het hierom gaat is: wat levert jouw angst je op?
Breng je antwoord hierop in kaart en laat het tot je doordringen. Als je erachter komt dat jouw angsten je tegenhouden, ga je er anders naar kijken.

En dat houdt niet in dat je van je angsten weg moet kijken, je mag ze zien, onderzoeken waar ze vandaan komen en de blokkades die de angsten in stand houden doorbreken, alles in een kalm tempo, want dit proces kan zwaar zijn, maar ook overweldigend belonend!

Zoals altijd is bewustwording de 1e stap naar innerlijke groei.

Enne die weerstand van jou op mijn vraag? Dat is de aanwijzing dat verandering in jou mogelijk is. 💟

HSP in deze tijd?

Als HSP-er kunnen de gebeurtenissen van nu extra heftig zijn. Je bent namelijk niet alleen gevoelig voor stemmingen en energieën van de mensen om je heen, je bent ook gevoelig voor de energieën van de volledige omgeving, de maatschappij en soms zelfs de wereld.

Als je hooggevoelig bent en je voelt je nu extra moe, weet dan dat dit niet jouw eigen energie is. Een aantal tips om te ontladen en weer dichtbij jezelf te komen:

💧 neem een ontspannende douche, waarbij je visualiseert dat alle negativiteit en alle gevoelens en energieën die niet van jou zijn met de waterdruppels van je afglijden, het doucheputje in
😴 zorg voor voldoende rust, je kunt nu veel sneller moe zijn dan normaal. Geef hier aan toe en probeer wat eerder te gaan slapen
🧘‍♀️ doe dingen waar je van ontspant en weer dichtbij jezelf komt, zoals een wandeling in het bos of op het strand, mediteren, een mooi boek lezen of tekenen
😯 probeer je bewust te zijn van het feit dat niet alles wat jij voelt van jou is
☀️ zet een wit licht om je heen en bescherm jezelf tegen de externe invloeden
🧐 ga niet teveel mee in alle berichtgeving, de hele dag het nieuws kijken is niet bevorderlijk voor je gemoedstoestand
💖 stuur in gedachten liefde naar alles en iedereen om je heen, want alleen het licht verslaat het donker
🌺 neem een fijn voetenbad, het liefst met een goede etherische olie die je helpt af te voeren, voor meer informatie over de juiste olie, stuur me een DM, ik als aromatherapeut, informeer je graag
❤ kijk wat vaker naar de mensen of dingen om je heen waar je van houdt en sta hier bij stil

Door bewust met je hooggevoeligheid om te gaan blijf je bij jezelf en zul je vaker en meer rust ervaren 💟

Wat is voor jouw geluk?

Geluk, een woord met lading en voor velen met een andere betekenis. Waar denk jij aan bij het woord geluk?

Vaak denken we: als dit gebeurt of als ik dat heb, dan ben ik gelukkig. Je focust je dan op iets wat er nog niet is, terwijl precies dat wat er al is kan groeien.

We gaan snel voorbij aan de dingen die gewoon zijn, terwijl ook juist daarin vaak geluk te vinden is. Misschien heb je een lieve partner, kinderen of vrienden of een fijne baan of een heerlijk huis, of misschien ben je gewoon happy met wie je zelf bent, allemaal elementen die jouw geluk kunnen vormen.

Alles wat energie krijgt groeit, dus het kan alleen maar goed zijn om zo nu en dan stil te staan bij wat er al is, wat je al wel hebt en wat dat met je doet.

Geluk zit voor mij in elke dag, ook als het een dag tegenzit. Dan juist probeer ik te kijken naar wat mij geluk brengt. Zoals mijn geweldige zoon, soms een uitdaging, altijd liefde of het feit dat ik me nu volledig kan focussen op het ondernemerschap, waarin ik vrijheid ervaar en enorm veel voldoening als ik van een cliënt hoor wat zij heeft overwonnen.

Sta eens stil bij wat jou geluk brengt, schrijf het op, maak er een foto van en geef het aandacht. Zo geef je focus aan het positieve en een positieve mindset bevordert een positief leven.

Dus om vandaag wat positiviteit en liefde de wereld in te brengen: wat is voor jou geluk? 💟

Keuzes maak je de hele dag

Bij alles wat we doen is een keuze aan vooraf gegaan. Dat zit in kleine dingen, zoals wat je vandaag aantrekt of wat je eet als ontbijt. Er zijn ook grote keuzes, zoals wat voor werk je doet, wie je in je leven houdt en wie niet.

Elke keuze die je maakt heeft een gevolg.

Maar hoe weet je wanneer je de juiste keuze maakt? Er is eigenlijk geen goed of fout, een keuze is een keuze en de uitkomst van die keuze is hoe het hoort te zijn.

Als je keuzes leert maken vanuit je intuïtie zul je merken dat deze keuzes je steeds dichterbij je missie hier brengen. Door die keuzes openen nieuwe deuren zich, nieuwe mogelijkheden, met vaak als doel jou te laten groeien, te laten groeien op jouw pad richting jouw missie.

Soms is onze connectie met onze intuïtie verward of gebroken. Dit kan gebeuren door dingen die we hebben meegemaakt of ons zijn verteld.

Door je intuïtie te trainen, zul je gemakkelijker op haar durven te vertrouwen en sneller de keuzes maken die bijdragen aan jouw hogere doel.

In de KRACHTroutine die ik binnenkort lanceer zit voor de 1e 50 deelnemers een bonusmodule met hierin de activatie voor connectieherstel tussen intuïtie en verstand, waardoor jij je intuïtie meer gaat herkennen en hierdoor meer en vaker vanuit jouw intuïtie keuzes zal maken. Keuzes die bijdragen aan jouw missie. Keuzes die jou begeleiden om te leven in jouw KRACHT.

Wanneer voelt voor jou een keuze goed? 💟

Tranen helpen je groeien

Hou nooit je tranen in. Elke traan staat voor een stukje dat wordt losgelaten,  of zoals ik zelf altijd liever zeg; wordt afgevoerd.

Vaak houden we onze tranen tegen, omdat we vinden dat we sterk moeten zijn of omdat we ons niet kwetsbaar willen opstellen tegenover een ander.

Terwijl juist huilen door ons lijf wordt gebruikt voor natuurlijke verwerking, het kunnen afvoeren van emoties, gedachten, verdriet, etc. Als jij steeds je tranen tegenhoudt ga je in weerstand tegen jouw zelfgenezend vermogen.

De emoties die je hiermee niet afvoert kunnen blokkades worden in je energiesysteem. Dit kan als gevolg hebben dat je mentale of fysieke klachten krijgt en soms zelfs dat de verbinding tussen jou en jouw gevoel breekt.

Dus lief mens, de volgende keer als je een brok in je keel krijgt, als je je tranen voelt opwellen, laat ze gaan, voer ze af, schaam je niet, het maakt jou heel. Jij bent mooi zoals je bent 💟

Wat triggert jou?

Iedereen heeft triggers, een trigger kun je zien als een gevoelige snaar in jou die wordt geraakt. Triggers kunnen zomaar ineens opduiken, door een bepaalde situatie, gedrag van een ander, een geur, een object, etcetera.

Triggers hebben ons altijd iets te vertellen en, hoewel sommige dit denken, is een trigger niet altijd iets negatiefs.

Als je getriggerd wordt voel je dat in jezelf, je kan bijvoorbeeld om iets kleins heel boos, heel verdrietig of heel blij worden. Een trigger is iets in jou wat aandacht verdient.

Vaak is het een aanwijzing van je onderbewuste dat jij iets mag gaan verwerken. Het kan ook een aanwijzing zijn tot jouw missie hier. Als je ergens intens geraakt door wordt, kan het zijn dat die trigger jou in een richting probeert te duwen, bijvoorbeeld als je ergens ineens een kriebel in je buik bij krijgt, dit kan al gebeuren door zomaar een gedachte of iets dat je ziet.

Het is heel waardevol om stil te staan bij je triggers, ze hebben boodschappen voor je. Een goed middel hiervoor is direct nadat je een trigger hebt ervaren, deze op te schrijven. Schrijf op waardoor je werd getriggerd en welk gevoel je erbij had. Als je dit vaak doet, zul je een verband gaan ontdekken…

Ik ben benieuwd naar jouw missie! Heb je ‘m al in t vizier? Of ben je nog zoekende? Wat triggert je? 💟

Het verschil tussen aardig en liefdevol zijn

Aardig zijn is iets moois, je bent vriendelijk voor de ander, echter aardig doen kan ook voortkomen uit angst voor conflicten. Je blijft maar aardig om de lieve vrede te bewaren en vaak ga je daarbij over je eigen grenzen heen.

Liefdevol zijn houdt in deze context in dat je vanuit een gevoel van rechtmatigheid met als doel een verdieping in een relatie de ander aangeeft waar je het niet mee eens bent of hoe je over iets denkt of voelt.

Hoogsensitieve mensen hebben vaak angst voor conflicten, ze zijn snel geraakt en heel gevoelig, daarom buigen ze vaak mee in de stormen van een ander en denken hierbij niet aan hun eigen belangen.

Voor hoogsensitieve mensen is het daarom extra belangrijk om je assertiviteit te trainen, leren voor jezelf op te komen, je grenzen aan te geven, te voelen in alles dat jij het waard bent om gehoord te worden, want dat ben je!

De volgende keer dat je het met de ander oneens bent of je hebt bepaalde gevoelens die je wil bespreken, doe dit dan ook! Raap je moed bij elkaar en geef liefdevol aan waar je mee zit. Vertel hoe het voor jou voelt, hoe het op jou overkomt, spreek vanuit jezelf. Wees niet bang voor de reactie. De reactie is of tijdelijk of heel waardevol.

Als je in gesprek raakt, zonder angsten, is de kans groot dat jullie verbinding zich verdiept, en zo kom je steeds dichter bij elkaar en geef je elkaar de ruimte om volledig jezelf te mogen zijn. Onvoorwaardelijke liefde, of dat nou is met je partner, een familielid of een goede vriend(in) 💟

Waar ga jij je vandaag op focussen?

Goedemorgen! Waar ligt jouw focus vandaag? Waarheen stuur jij vandaag je energie? Welk doel heb jij in je vizier en welke stap zet jij vandaag ernaartoe?

Elke dag kun je een stap maken richting jouw doel. Dit kan iets groots zijn, maar ook iets kleins, alles is goed.

Het belangrijkste: Focus op je doel, visualiseer het, teken het, schrijf het op, denk eraan –> manifesteer!

Door elke dag te focussen op jouw doel, geef je het energie. Je hoeft echt niet elke dag bergen te verzetten, soms is even denken eraan of het voor je zien voldoende.

Alles wat energie krijgt groeit 🍀

Iedereen heeft manifestatiekracht in zich, bij veel mensen is het alleen nog verborgen. In de KRACHTroutine die binnenkort beschikbaar is, krijg je handvatten om jouw doel helder te krijgen en te manifesteren, stay tuned 💟

Waar ligt jouw grens?

Weet jij waar jouw grenzen liggen? Heb je door hoe je je voelt als jouw grenzen worden overschreden? Ben je je bewust van de gevolgen als jouw grenzen niet worden gerespecteerd?

Grenzen stellen is soms lastig, niet alleen de grenzen naar de ander toe, maar ook je gedrag naar jezelf toe. Bijvoorbeeld niet je rust pakken, terwijl je aan alles merkt dat dat wel nodig is.

Ik ben holistisch therapeut en ik verbind het denken, voelen, de energie en het fysieke aan elkaar. Ik zie een fysieke klacht dan ook in de meeste gevallen als een gevolg van een blokkade, een patroon, een ongeziene emotie, etc.

Ons lichaam geeft het vaak aan als er een grens is overschreden. Ze doet dit wel als laatste redmiddel. Als je alle andere signalen / weerstand / emoties niet hebt gezien, dan voelt je lijf zich genoodzaakt om jou bewust te maken van het feit dat jij er last van hebt als er over jouw grenzen wordt gegaan.

Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in hoofdpijn, buikpijn, erge moeheid en soms als je al heel erg lang over je eigen grenzen heen gaat, kan het extremere gevolgen hebben, zo kun je zelfs in een burn-out terechtkomen.

In een burn-out kom je niet van de één op de andere dag, het gaat geleidelijk en vaak heb je het niet eens door, totdat het niet meer te ontkennen is. Ik heb het meegemaakt, ik ging jarenlang over mijn eigen grenzen heengegaan en ik brak.

Je bewust worden van waar je eigen grenzen liggen en hoe je emotioneel, energetisch en fysiek reageert op het moment dat jouw grenzen zijn overschreden is daarom zo belangrijk. Ervaar je eigen gedrag, zo leer je jezelf steeds beter kennen en ga je leren wanneer voor jou genoeg genoeg is. Dit is de eerste stap van het leren stellen van je eigen grenzen 💟

Voor de vrouw die vindt dat ze altijd sterk moet zijn

Hou jij meer of minder van een dierbare die zich kwetsbaar opstelt tegenover jou?

Zeg eens eerlijk, als een vriend, vriendin, partner of gezinslid jou in alle openheid vertelt waar hij of zij mee zit, waarmee diegene worstelt, wat pijn doet, wat raakt, hoe vind je dat? Ben je een luisterend oor? Ben je de arm om diegene heen? Heb je hem of haar lief en troost je?

En daarna? Heb je dan minder of meer respect voor diegene? Is jullie band dan zwakker of sterker?

Soms vinden we het zelf moeilijk om ons kwetsbaar op te stellen, we vinden dat we altijd sterk moeten zijn, een steunpilaar voor de rest van de wereld.

Voordat we zeggen wat we echt vinden of voelen, denken we vaak aan wat de ander daarvan zou vinden, zeker de HSP-ers onder ons.

Geloof me ik weet dat het moeilijk kan zijn om je verdriet of zorgen te delen, ik heb het jarenlang niet gedaan en daardoor raakte ik juist de verbinding met mezelf en anderen kwijt.

Maar lief mens, ik weet zeker dat jij er bent voor je dierbaren als dat nodig is.

Voel je daarom gerust als jij je kwetsbaar opstelt bij diegenen van wie jij houdt, jullie band kan alleen maar sterker worden. En wat dacht je van de band met jezelf? Als jij je verdriet naar jezelf toe erkend, krijgen jouw emoties een plek, ze worden gezien. Dit zorgt voor een betere verwerking en een diepere connectie met jezelf, met wie jij bent, jij mooi mens. 💟

Zicht op je bestemming

Ik ben ervan overtuigd dat we hier allemaal zijn met een doel, een reden, een bestemming.

Als je op de wereld komt weet je wat je hier komt doen. Heb je weleens een foto gezien van een baby met een wijze blik? Tijdens het opgroeien vergeten we het steeds meer, door je opvoeding, door wat anderen zeggen en doen, we vergeten het.

Gaandeweg in je leven, zul je aanwijzingen over je bestemming ontvangen. Aanwijzingen in de vorm van lessen of bepaalde triggers, steeds opnieuw.

Door zelfbewust te leven, ga je meer en meer herkennen, dan vallen er stukjes op hun plaats.

Als je eenmaal zicht krijgt op je bestemming, misschien nog niet concreet, maar wel globaal, zul je gaan begrijpen waarom jij precies de dingen hebt meegemaakt die je hebt meegemaakt, hoe moeilijk ook.

Ga je vervolgens stappen maken met de focus op je bestemming, dan zul je ervaren dat je wordt geholpen, hulp vanuit onverwachte hoeken, hulp van boven en hulp van je naasten, dit is een bevestiging dat jij de route loopt naar jouw bestemming. 💟

Durf stilstand toe te staan

Als je bezig bent met zelfontwikkeling of een nieuw project ontstaat er bij veel mensen de noodzaak om maar door te blijven gaan, om in korte tijd je doel te bereiken.

Je kunt dan te snel gaan, je vliegt dan als het ware voorbij de essentie, want juist de reis naar je doel is het meest waardevol.

Tijdens stilstand kun je verwerken wat is geweest en zo creëer je op de lange termijn meer ruimte voor nieuwe inspiratie.

Ben je bezig met een missie? Gun jezelf dan ook af en toe de tijd om even de boel de boel te laten, stil te staan en terug te kijken op wat je al hebt bereikt, want hé je bent al goed, gewoon zoals je bent 💟

Je weer even kind voelen = inspirerend

Dit weekend gaat het sneeuwen! Een mooie kans om je weer eens als een kind te voelen. Door de drukte van de dag voelen we ons vaak gestresst en zijn we met van alles en nog wat bezig.

Even onbezorgd spelen als een kind helpt je beter te connecten met je innerlijk kind.

Pak dit weekend een moment om gewoon even buiten te zijn, met je geliefden of gewoon alleen en geniet van wat er al om je heen is.

Maak een sneeuwpop of een sneeuwengel en voel je eventjes helemaal vrij. Zoals een kind. Dat geeft nieuwe energie en misschien wel nieuwe inspiratie.

En maak je geen zorgen over wat anderen van je zullen denken, ze zijn het toch zo weer vergeten en wie weet inspireer je hen wel 😉 Veel plezier! 💟

Waar ben jij trots op?

Regelmatig denken aan de dingen waar je trots op bent zorgt voor een gevoel van tevredenheid en KRACHT.

Het kunnen kleine dingen zijn en ook grote dingen, maar net waar jij op het moment aan denkt als je jezelf afvraagt waar je trots op bent.

Ik ben bijvoorbeeld trots op mijn zoon, trots dat ik dit werk mag doen, waar ik zoveel voldoening uithaal, trots op mijn cliënten, die met mijn begeleiding boven zichzelf uitstijgen en trots op mezelf, als ik bedenk waar ik 3 jaar geleden was en waar ik nu sta. Wat een verschil!

Ik laat me niet meer beperken door de meningen van anderen en maak alle keuzes vanuit mijn intuïtie, ik laat mijn emoties toe en ik vertrouw op mezelf. Dat zorgt ervoor dat ik mezelf steeds blijf ontwikkelen en ik voldoening haal uit elke dag, ook als er weleens een dag bij is waarop niets lukt.

Leven in mijn KRACHT brengt mij naar waar ik hoor te zijn en dat voelt geweldig! 💟

Jouw innerlijk kind is altijd bij je

Jouw innerlijk kind is onderdeel van jou, altijd. Het is daarom belangrijk om van haar te houden, er voor haar te zijn, haar te zien en haar te geven wat je vroeger hebt gemist.

In sommige situaties wordt jouw innerlijk kind getriggerd, als je dat moment gaat herkennen, kun je jouw innerlijk kind omarmen, haar erkennen en laten weten dat je haar begrijpt.

In de KRACHTroutine die binnenkort beschikbaar is, zitten veel tools om de behoeftes van jouw innerlijk kind te gaan onderzoeken. De 1e 50 deelnemers aan de KRACHTroutine ontvangen daarnaast ook als 1 van de 3 bonussen de Innerlijk Kind Healing 💟

Ooit had je je patronen nodig

Velen zien patronen als iets negatiefs, maar eigenlijk hebben je patronen je gebracht waar je nu bent, je hebt ze nodig gehad.

Misschien vind je het bijvoorbeeld lastig om volledig te voelen. Het kan zijn dat je veel hebt meegemaakt en om maar door te kunnen gaan heb je jezelf aangeleerd om je gevoel niet toe te laten.

Je had het toen nodig, in die situatie, zodat je je leven kon leven en niet zou instorten.

Als je nu het gevoel hebt dat je niet weet waar je staat of wat je wilt is de tijd gekomen om afscheid te nemen van dat patroon. Dan is het tijd om weer echt te gaan voelen, erachter te komen wie je echt bent, met al je emoties, je gevoelens, je gedachten en energie.

Als je afscheid wilt nemen van een patroon, kijk dan ook goed naar wat het je heeft gebracht, bedank jezelf ervoor en zeg tegen het patroon: Ik begrijp dat je er bent en ik dank je voor wat je me hebt gebracht, ik heb je nu niet meer nodig en ik laat je vrij.

Door het patroon te erkennen, ontstaat er in jou bewustwording, zo zul je steeds opnieuw het patroon herkennen als het zich voordoet en juist door deze bewustwording kun jij in het vervolg anders gaan kiezen 💟

Weerstand is een uitnodiging tot verandering

Verandering kan lastig zijn en soms ook heel erg nodig. Je kunt weerstand ervaren, want blijven leven zoals je doet kan veilig voelen en als je echt voor jezelf gaat kiezen, dan kan er ineens heel veel gebeuren 😨

Als je steeds weer door het leven wordt uitgenodigd om stappen te maken, zet ze dan! Spring in het diepe en ga ervoor!

Niet voor niets wordt jij steeds getriggerd, niet voor niets heb jij verlangens naar een ander leven, niet voor niets ben je niet happy in je huidige situatie.

Breek door de weerstand heen, probeer uit te zoeken waar de weerstand vandaan komt; ben je misschien onzeker? Bang over wat anderen van je zullen denken? Heb je angst om echt groots te gaan leven? Onderzoek het, erken de weerstand en ga er doorheen.

Je zult merken dat zodra je het aandurft en je intenties oprecht zijn, je door het universum zal worden geleid en geholpen.

Na de weerstand wacht het begin van jouw nieuwe leven op jou, een leven in jouw KRACHT 💟

Te onrustig in je hoofd voor meditatie?

Geloof me ik ken het! Toen ik begon met mijn KRACHTroute was mediteren voor mij één van de lastigste stukken.

Je wilt het best wel proberen, maar zodra je je ogen sluit, ben je met van alles bezig, behalve met innerlijke rust, je hoort alles om je heen, en je gedachten draaien overuren, je begint te piekeren, je gaat jezelf dwarszitten en denkt: hoezo lukt het me niet?

Bijna al mijn cliënten hadden in het begin van het traject moeite met mediteren. Innerlijke rust en de connectie met jezelf zijn zo belangrijk als je in je KRACHT wil leven.

Ik geef mijn cliënten dan het advies om iets te gaan doen met hun handen, waarbij de handeling steeds hetzelfde is, zoals een mandala inkleuren of het bekende wax on wax off van de Karatekid uitvoeren op hun eigen ramen. Door steeds dezelfde handeling op de automatische piloot te doen, ervaar je ook innerlijke rust.

Hoe meer je gaat focussen op de rust in jou, hoe beter mediteren zal gaan, het is een kwestie van oefenen en proberen, maar wel op een manier waar jij je fijn bij voelt!

En als je gedachten toch afdwalen, laat ze er zijn, alles is goed, het komt vanzelf 💟

Welk woord komt bij je op als je denkt aan geluk?

Het is maandag! Tijd voor focus. Wat is het 1e woord dat in je opkomt als je denkt aan geluk? Stuur naar dat woord vandaag je energie, schrijf het op een papiertje en leg het ergens neer waar je het vaak tegenkomt.

PRO-tip: teken het 1e woord en alles wat je daarbij voelt en leg het vanavond onder je kussen, zo zal je in je dromen jouw geluk gaan creëren en vormgeven en krijg je nog meer focus 💟

Als je in je KRACHT leeft maak je elke keuze vol vertrouwen

Ons leven bestaat uit keuzes maken en een keuze heeft altijd een gevolg. Als je leeft in je KRACHT maak je je keuzes vol overtuiging zonder twijfel, je vertrouwt op je intuïtie.

Wat het gevolg ook is van jouw keuze, je weet dat het goed is. 💟

De meeste patronen ontstaan door situaties uit de kindertijd

Om deze te doorbreken is het nodig dat je gaat inzien waardoor een patroon is ontstaan, deze bewustwording zal veel puzzelstukjes op de juiste plek leggen.

Als je weet hoe ze zijn ontstaan en waarom, heb je ook de mogelijkheid ze te doorbreken.

Binnenkort is de KRACHTroutine van Leven in mijn KRACHT online, de early birds ontvangen gratis 3 bonussen, waaronder de Innerlijk Kind Healing, waarmee je de patronen die zijn gecreëerd door jouw innerlijk kind kunt gaan doorbreken en dat geeft vrijheid.

Vrijheid tot nieuwe keuzes, vrijheid tot nieuwe inzichten en vrijheid tot nieuwe mogelijkheden 💟

Sinds ik in mijn KRACHT leef, geniet ik meer van het moederschap

Ik liep mezelf voorbij, ik was een alleenstaande moeder met een fulltime baan en was druk met eigenlijk alles, behalve met stilstaan en genieten van van wat er al is.

Nu neem ik tijd voor mezelf, als vrouw en als moeder en ik durf de boel weleens gewoon de boel te laten, zonder me schuldig te voelen! En grote bonus: sinds ik in mijn KRACHT leef is er ook meer rust bij mijn vuurkind. Onder andere hierdoor zijn we veel meer met elkaar in verbinding 💟

Een boom groeit naar het licht, waar stuur jij je energie naartoe?

Alles wat je aandacht geeft groeit, als je denkt in beperkingen zul je niet verder komen dan waar je nu staat.

Alles is mogelijk, als je je focust op je doelen. Hou je wortels in de grond, blijf dicht bij jezelf en laat je niet uit het veld slaan door beperkende gedachten van anderen, dan zul je naar je dromen toe groeien, zodat ze daadwerkelijk uit kunnen komen 💟

Het vergroten van je zelfbewustzijn is de 1e stap om in je KRACHT te gaan leven, de 1e stap naar de verandering in jou.

Door echt naar jezelf te gaan kijken en te gaan voelen wie je werkelijk bent, wordt je zelfvertrouwen versterkt, je wordt KRACHTIG.

Een simpel notitieboekje waarin jij dagelijks bijhoudt wat je voelt, wat je opvalt of wat je triggert kan al veel bijdragen in dit proces. Belangrijk is eerlijk te blijven naar jezelf toe, er is in deze geen goed of fout, JIJ bent gewoon JIJ, jij prachtige vrouw 💟

empowerment
Assertiviteit
Grenzen stellen
Zelfvertrouwen
intuïtief leven

Over Laura

Ik wil je begeleiden om in je KRACHT te leven. Het is mijn missie! 

Leven in je KRACHT zorgt ervoor dat jij je potentieel bereikt, je denkt in onbegrensde mogelijkheden, een leven met voldoening en vanuit liefde, liefde voor je gezin, je omgeving en jezelf.

kies jij een ander boven jezelf?

STOP! Het is tijd om voor jezelf te kiezen. 
Jezelf te zijn wie je werkelijk bent en los te komen van je onzekerheid en je onbegrensde mogelijkheden te ontdekken. Als jij leeft in je KRACHT kun je nog zoveel meer voor een ander betekenen.